Morellgelé

morellgele i glas

Morellgelé

Frisk og god gelé av moreller.

Desserter

Middels

2timer

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l saft av moreller
  • 100 g sukker
  • 0.5 stk sitron (saft og finrevet skal)
  • 12 stk gelatinplater

Fremgangsmåte

  1. Kok saft av morellene – gjerne i saftkokar.
  2. Tilsett sukker i den varme safta.
  3. Legg gelatinen i bløyt i kaldt vatn i 5 minutt og løys opp gelatinplatene i den varme safta. Avkjøl.
  4. Tilsett sitrol og hell geleen i porsjonsglas eller i ei form med heile moreller oppi, og sett kaldt til geleen stivner.

Geleen kan pyntast med krem, moreller og mynteblad før servering.

Rettens opphav

Denne oppskrifta ble sendt inn av Signe Lise Børve til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun skriver at geleen ble laget til en bakekonkurranse på Morellfestivalen som Børve/Sekse Bygdekvinnelag var ansvarlige for.