
Morellgelé
Frisk og god gelé av moreller.
Desserter
Middels
2timer
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 l saft av moreller
- 100 g sukker
- 0.5 stk sitron (saft og finrevet skal)
- 12 stk gelatinplater
Fremgangsmåte
- Kok saft av morellene – gjerne i saftkokar.
- Tilsett sukker i den varme safta.
- Legg gelatinen i bløyt i kaldt vatn i 5 minutt og løys opp gelatinplatene i den varme safta. Avkjøl.
- Tilsett sitrol og hell geleen i porsjonsglas eller i ei form med heile moreller oppi, og sett kaldt til geleen stivner.
Geleen kan pyntast med krem, moreller og mynteblad før servering.
Rettens opphav
Denne oppskrifta ble sendt inn av Signe Lise Børve til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun skriver at geleen ble laget til en bakekonkurranse på Morellfestivalen som Børve/Sekse Bygdekvinnelag var ansvarlige for.