close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


morellgele i glas

Morellgelé

Frisk og god gelé av moreller.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l saft av moreller
  • 100 g sukker
  • 12 stk sitron (saft og finrevet skal)
  • 12 stk gelatinplater

Fremgangsmåte

  1. Kok saft av morellene – gjerne i saftkokar.
  2. Tilsett sukker i den varme safta.
  3. Legg gelatinen i bløyt i kaldt vatn i 5 minutt og løys opp gelatinplatene i den varme safta. Avkjøl.
  4. Tilsett sitrol og hell geleen i porsjonsglas eller i ei form med heile moreller oppi, og sett kaldt til geleen stivner.

Geleen kan pyntast med krem, moreller og mynteblad før servering.


place
Hordaland

Rettens opphav

Denne oppskrifta ble sendt inn av Signe Lise Børve til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun skriver at geleen ble laget til en bakekonkurranse på Morellfestivalen som Børve/Sekse Bygdekvinnelag var ansvarlige for.