- Rør sammen alle ingrediensene til en deig, og la den stå kaldt natten over.
- Kjevle tykk som til smultringer, strø med farin og skjær ut til snipper.
- Stekes ved 230 grader til de er gyldne
Mor Sæther-snipper
Gode myke snipper.
local_offer Kakerlocal_dining Letttimer 1 døgnlocation_on Hedmark-
favorite_border
Ingredienser
- 1 l kulturmelk
- 1 kg sukker
- 100 g hjortetakk
- 4 stk egg
- 250 g smeltet smør
- 1 ts kardemomme
- 2 kg hvetemel
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Odal Bygdekvinnelag. De skriver:
""Mor Sæther-snipper" er en god gammel oppskrift fra Knapper i Nord Odal. Kakene ble ofte brukt som mellommåltid,og da ofte med melk eller kaffe til. Før "Nestlegrøten" sin tid ble snippene bløtt opp i lunken melk og brukt som barnegrøt.