close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Mor Sæther-snipper

Gode myke snipper.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 1 døgn
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l kulturmelk
  • 1 kg sukker
  • 100 g hjortetakk
  • 4 stk egg
  • 250 g smeltet smør
  • 1 ts kardemomme
  • 2 kg hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene til en deig, og la den stå kaldt natten over.
  2. Kjevle tykk som til smultringer, strø med farin og skjær ut til snipper.
  3. Stekes ved 230 grader til de er gyldne

place
Hedmark

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Odal Bygdekvinnelag. De skriver:
""Mor Sæther-snipper" er en god gammel oppskrift fra Knapper i Nord Odal. Kakene ble ofte brukt som mellommåltid,og da ofte med melk eller kaffe til. Før "Nestlegrøten" sin tid ble snippene bløtt opp i lunken melk og brukt som barnegrøt.