
Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik
Møljebrød
Lag ditt eget møljebrød til mølja!
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Buskerud
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "4"- 7 dl vann
- 1 kg sikta rugmel blanda med litt hvetemel
Fremgangsmåte
- Lag en fast deig. Lag runde, jevne emner. Kjevl ut til leiven er veldig tynn. Bruk rutete kjevle. Det er lettest å kjevle hvis du fester en bomullsduk på bordet.
- Steik møljebrødet på takke. Børst bort overflødig mel under steikinga.
Oppskrift på mølje finner du her.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Nedre Eiker Bygdekvinnelag.
På Eiker er det tradisjon for å spise mølje julaften klokka 12. Dette er en oppskrift på møljebrød som du kan bruke i mølja.