Møljebrød

mølje i skål

Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Møljebrød

Lag ditt eget møljebrød til mølja!

Brødmat/Bakverk

Middels

2timer

Buskerud

Lagre som favoritt

Ingredienser

string(1) "4"
  • 7 dl vann
  • 1 kg sikta rugmel blanda med litt hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Lag en fast deig. Lag runde, jevne emner. Kjevl ut til leiven er veldig tynn. Bruk rutete kjevle. Det er lettest å kjevle hvis du fester en bomullsduk på bordet.
  2. Steik møljebrødet på takke. Børst bort overflødig mel under steikinga.

Oppskrift på mølje finner du her.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Nedre Eiker Bygdekvinnelag.
På Eiker er det tradisjon for å spise mølje julaften klokka 12. Dette er en oppskrift på møljebrød som du kan bruke i mølja.