close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


mølje i skål
camera_alt FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Møljebrød

Lag ditt eget møljebrød til mølja!

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 7 dl vann
  • 1 kg sikta rugmel blanda med litt hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Lag en fast deig. Lag runde, jevne emner. Kjevl ut til leiven er veldig tynn. Bruk rutete kjevle. Det er lettest å kjevle hvis du fester en bomullsduk på bordet.
  2. Steik møljebrødet på takke. Børst bort overflødig mel under steikinga.

Oppskrift på mølje finner du her.


place
Buskerud

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Nedre Eiker Bygdekvinnelag.
På Eiker er det tradisjon for å spise mølje julaften klokka 12. Dette er en oppskrift på møljebrød som du kan bruke i mølja.