close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Mølje

Mølje av kjøttkraft og flatbrød.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 2 minutter
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl kjøttkraft
  • 1 stk flatbrød
  • 2 stk brunostskiver

Fremgangsmåte

  1. Kjøttkraft (helst det øverste laget/det feteste) øses i en suppetallerken, så legges det flatbrød oppå, før en har på mer kraft og flatbrød igjen. Dette ligger så lenge at flatbrødet blir oppbløtt.

Tradisjonelt ble det lagt brunost på toppen. Det hendte også det ble strødd sukker oppå brunosten.


place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Tove Bjørseth i Bratsberg Bygdekvinnelag. Hun skriver:
"Når det ble kokt saltkjøtt, ble krafta brukt til denne retten. Den kunne bli brukt som en forrett, eller som et mellommåltid. Ofte var det arbeidsfolket på gårdene som fikk dette. Det var kraftig kost som ble servert. Barna likte denne retten best med sukker på toppen."