Mjødurtdrikk

mjødurtdrikk i glass

Mjødurtdrikk

Fang sommerens smak i en frisk leskedrikk!

Drikke

Lett

1døgn

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

string(1) "1"
  • 200 g mjødurtblomster (helst nyutsprungne)
  • 2 l vann
  • 800 g sukker
  • 2 stk sitroner
  • 25 g sitronsyre

Fremgangsmåte

  1. Vask sitronene og skjær dem i tynne skiver.
  2. Legg blomsterkvastene og sitronskivene lagvis i en stor bolle.
  3. Kok opp vannet og løs opp sukkeret i vannet.
  4. Hell sukkerblandingen over frukten, og sørg for at sitroner og mjødurt ligger godt nedi laken.
  5. La bollen stå og trekke til blandingen er avkjølt, eller til neste dag.
  6. Sil saften over i en kjele og kok opp saften. Trekk kjelen vekk fra plata og rør inn sitronsyren.
  7. Hell saften over på rene, varme flasker.

Server drikken godt avkjølt, gjerne med isbiter, og bland ut etter smak med vann eller mineralvann.

1 porsjon gir cirka 3 store flasker.

Rettens opphav

Mjødurt vokser nesten over hele landet, særlig langs kanter, men også i skogen, langs bekker og andre steder. Den er en av de plantene som bidrar mest til duften av sommer. Plukk blomsterklaser som ikke drysser for mye, og velg helst de som vokser noen meter fra trafikkert veg.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.