close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


mjødurtdrikk i glass

Mjødurtdrikk

Fang sommerens smak i en frisk leskedrikk!

  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 1 døgn
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g mjødurtblomster (helst nyutsprungne)
  • 2 l vann
  • 800 g sukker
  • 2 stk sitroner
  • 25 g sitronsyre

Fremgangsmåte

  1. Vask sitronene og skjær dem i tynne skiver.
  2. Legg blomsterkvastene og sitronskivene lagvis i en stor bolle.
  3. Kok opp vannet og løs opp sukkeret i vannet.
  4. Hell sukkerblandingen over frukten, og sørg for at sitroner og mjødurt ligger godt nedi laken.
  5. La bollen stå og trekke til blandingen er avkjølt, eller til neste dag.
  6. Sil saften over i en kjele og kok opp saften. Trekk kjelen vekk fra plata og rør inn sitronsyren.
  7. Hell saften over på rene, varme flasker.

Server drikken godt avkjølt, gjerne med isbiter, og bland ut etter smak med vann eller mineralvann.

1 porsjon gir cirka 3 store flasker.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Mjødurt vokser nesten over hele landet, særlig langs kanter, men også i skogen, langs bekker og andre steder. Den er en av de plantene som bidrar mest til duften av sommer. Plukk blomsterklaser som ikke drysser for mye, og velg helst de som vokser noen meter fra trafikkert veg.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.