close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gammelt kjøkkenutstyr

Minuttgrøt

God dessert av enkle råvarer.

  • local_offer Grøt
  • local_dining Lett
  • timer 10 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 dl melk
  • 30 g hvetemel
  • 25 g potetmel
  • 15 g sukker
  • 1 stk egg
  • 10 g margarin eller smør
  • 4 stk dråper mandelessens
  • 10 stk mandler (grovhakkes)

Fremgangsmåte

  1. Rør ut hvetemelet og potetmelet i litt av melka.
  2. Visp sammen egg og sukker og bland dette i meljevningen.
  3. Kok opp resten av melka.
  4. Trekk kjelen bort fra plata og rør inn egg- og melblandingen. Ha i mandeldråpene, margarinet og det meste av de hakkede mandlene.
  5. Sett kjelen tilbake på plata og varm opp under omrøring. Blandingen tykner fort og kan svi seg hvis plata er for varm.
  6. La grøten avkjøles litt før du heller den over i en bolle og strør resten av de hakkede mandlene over som pynt.

Serveres avkjølt med rød saus.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun har tatt utgangspunkt av en liknende oppskrift i "Stabekkboka".