Medisterkaker

medisterkaker i stekepanne

Medisterkaker

Tradisjonsrike kjøttkaker, laget med fin farse av svinekjøtt.

Middagsretter

Lett

40minutter

Vestfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g middels fett svinekjøtt
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts ingefær (malt)
  • 0.5 ts muskat (revet)
  • 1 ss potetmel
  • 2 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Mal kjøttet/flesket en eller flere ganger alt etter som hvor grov eller fin du ønsker farsen.
  2. Tilsett krydder og mel og spe med melken litt etter litt.
  3. Bruk spiseskjeer dyppet i lunkent vann til å forme kaker. Stek kakene i smør.

Rettens opphav

Storfe og sau var de mest vanlige dyra over hele landet fram til grisen ble vanlig på flatbygdene på Østlandet, i Trøndelag og på Jæren. Kjøttkaker av svinefarse blir derfor oppfattet og omtalt som kjøttkaker i deler av landet.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Fra Vestfold spiskammers», utgitt av Vestfold Bygdekvinnelag i 1997.