- Mal kjøttet/flesket en eller flere ganger alt etter som hvor grov eller fin du ønsker farsen.
- Tilsett krydder og mel og spe med melken litt etter litt.
- Bruk spiseskjeer dyppet i lunkent vann til å forme kaker. Stek kakene i smør.
Medisterkaker
Tradisjonsrike kjøttkaker, laget med fin farse av svinekjøtt.
local_offer Middagsretterlocal_dining Letttimer 40 minutterlocation_on Vestfold-
favorite_border
Ingredienser
- 500 g middels fett svinekjøtt
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄2 ts pepper
- 1⁄2 ts ingefær (malt)
- 1⁄2 ts muskat (revet)
- 1 ss potetmel
- 2 dl melk
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Storfe og sau var de mest vanlige dyra over hele landet fram til grisen ble vanlig på flatbygdene på Østlandet, i Trøndelag og på Jæren. Kjøttkaker av svinefarse blir derfor oppfattet og omtalt som kjøttkaker i deler av landet.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Fra Vestfold spiskammers", utgitt av Vestfold Bygdekvinnelag i 1997.