Marmorkake
Vakker kake med marmorering av sjokolade. Kaken smaker saftig godt, og passer ypperlig til kaffekos.
Lett
60minutter
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 400 g margarin/smør
- 400 g sukker
- 6 stk egg
- 2.5 dl melk
- 500 g hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 stk plate kokesjokolade - kan byttes ut med 5 ss kakao
- 3 stk sitrondråper
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett ett og ett egg av gangen og rør kraftig mellom hver gang.
Bland det tørre vekselsvis med melken.
Ta 1/ 3 av røren over i en annen bolle, tilsett smeltet sjokolade eller kakao. Rør sammen. Tilsett noen dråper sitron for å friske opp sjokoladesmaken.
Smelt kokesjokoladen i vannbad eller forsiktig i mikro om du bruker det fremfor kakao. Det blir litt rundere smak med kokesjokolade.
Legg røren lagvis i kakeformen, lys røre skal være i bunnen og på toppen. Marmorer kaken med en gaffel, som føres i sirkler fra bunn til topp i kakedeigen. Da blir det et mønster i kaken, som blir synlig når dere skjærer i kaken etter steking.
Steketemperatur ca 175 grader.
Ca 45 min. Stikk med en pinne/strikkepinne i kaken for å se om kaken er ferdig stekt. Henger det ikke noe kakedeig på pinnen, er den ferdig.
Kaken avkjøles på rist.
Tips:
Det er viktig at ingrediensene til deigen er romtemperert.
Ha litt hvetemel med eggene når du tilsetter dem om du er redd for at deigen kan skille seg.
Kaken kan godt fryses til en senere anledning.
Rettens opphav
Marmorkake er en kjent og kjær formkake med lange tradisjoner. Her blandes lys vaniljekakedeig og mørk sjokoladekakedeig sammen i formen. Mønsteret blir aldri den samme, og det skaper alltid en herlig spenning når en ny marmorkake deles opp.