Forvarm ovnen til 150 grader.
Ha eggehviter og sukker i en bolle – hold igjen 2 ss med sukker. Pisk massen til den er stiv.
Bland 2 ss sukker med eddik og potetmel, rør godt sammen. Tilsett dette i eggehvite-massen. Det vil hjelpe marengsen til å holde seg lengre hvit under steking og blir tørrere innvendig. Pisk marengsen i ca 5 – 10 minutter til.
Sett marengsen i topper på et bakepapiret, størrelse 28 cm kakeform. Dette for at marengsen hever seg lettere og blir mer luftig innvendig.
Stek på 150 grader i ca 45 min, til den er lys og sprø.
Senk temperaturen til 120 grader og stek videre i ca 15- 20 minutter. Slå av varmen på ovnen og la marengsen avkjøles med ovnsdøren på gløtt.
Pynt marengsen med vaniljekrem , blandet med kremfløte.
Pynt med masse friske bær etter eget ønske.
Serveres omgående.