- Legg gelatinen i kaldt vann i ca 10 min.
- Visp fløte og eggehviter stivt i hver sin bolle, tilsett sukkeret i eggehvitene. Rasp skallet av sitronen og ha skallet i kremen.
- Ha saft fra sitronen og 0,5 del vann i kjele og kok opp. Klem vannet godt ut av gelatinen og rør den ut i det kokende vannet. Rør godt til den er helt klar.
- Avkjøl blandingen, helle dette i krembollen og bland det godt med en slikkepott. Vend inn eggehvitene i kremblandinga.
- Skyll en rund bolle i kaldt vann, og fyll deretter fromagen i denne (for å få måne-formen). For å være sikker på å få fromagen ut av bollen kan det være lurt å kle den med plastfolie. Sett kjølig i 3-4 timer
- Visp stiv eggedosis, tøm bollen på ett fat og slå eggedosisen over, og server!
Måneskinnsfromage
God gammel dessert.
local_offer Desserterlocal_dining Middelstimer 3 timerlocation_on Oppland-
favorite_border
Ingredienser
- 4 dl kremfløte
- 5 stk eggehviter
- 100 g sukker
- 1 stk stor sitron
- 8 stk plater gelatin
- 1⁄2 dl vann
- 5 stk eggeplommer (til eggedosis)
- 60 g sukker (til eggedosis)
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Vestre Toten Bygdekvinnelag. Måneskinnsfromage er en god gammel dessert som var vanlig i konfirmasjoner tidligere.