close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


mandelmakroner på asjett

Mandelmakroner

Gode småkaker som lages i en fei.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk eggehviter
  • 225 g malte mandler
  • 260 g melis
  • 15 stk mandler (til pynt)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  2. Stivpisk eggehvitene.
  3. Bland malte mandler og melis.
  4. Rør de tørre ingrediensene forsiktig inn i eggehvitene.
  5. Bruk en teskje til å sette deigen på en bakepapirkledd plate. La det være litt avstand mellom hver kake, for de siger litt ut under steking.
  6. Pynt kakene med en halv mandel.
  7. Stek kakene i cirka 12 minutter. De skal være lett lysebrune når de er ferdige.
  8. La kakene avkjøles litt på bakepapiret, så går de ikke så lett i stykker.

1 porsjon gir cirka 30 småkaker. Smaker godt til kaffen eller som tilbehør til iskrem.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.