
Mammas torsk i form
En barnevennlig og god torskerett som er enkel å lage.
Middagsretter
Lett
40minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 600 g torskefilét (fersk eller frossen)
- 2 stk løk
- 5 dl kefir
- 1 dl tomatpure
- 2 ss smør eller margarin til steking
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Del torskefilèten i porsjonstykker. Stek fisken lett i stekepanne og legg den over i en ildfast form.
- Grovhakk løken og fordel over fisken. Salte og pepre.
- Rør sammen kefirmelk og tomatpuré. Hell sausen over fisken.
- Stek i ovnen i cirka 20 minutter.
Server med kokte poteter og en grønn salat eller råkostsalat til.
Rettens opphav
Torsk ble tradisjonelt fisket i Oslofjorden i alle måneder som inneholdt «r» – i resten av året kunne man nemlig finne mark ved ryggbeinet på torsken.
Denne oppskriften ble sendt inn av Trine Amalie Sjøvold i Bærum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Oppskriften er fra Mona Cappelen. Hun forteller at denne oppskriften har lært tre generasjoner barn å spise fisk – med glede!