- Vann, sukker og malt kokes. Tilsett gjær og humle. La blandingen stå i åtte dager.
- Ølet tappes opp, og står i to dager.
- Fylles på flasker. Ha en 1 ss sukker på hver flaske.
Maltøl
Tradisjonsrikt øl etter oppskrift fra Trøgstad.
local_offer Drikkelocal_dining Middelstimer 10 døgnlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 35 l vann
- 5 kg farin
- 3 kg malt
- 15 g gjær
- 2 stk never humle
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er hentet fra boka "Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007. Oppskriften har de fått av Solveig Falkenberg Krog, som har oppskriften etter sin mor; Ingrid Marie Strengen fra Trøgstad.
Maltøl var "sterk kost" og var nok ofte brukt til mat, men også som en oppkvikker. Solveig skriver i boken at hun husker at flaskene stod i ølkasser stablet oppå hverandre i kjøkkenkroken, lengst fra svartovnen.