close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


terrine med byggrynssuppe
camera_alt FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Majel

Alt i ett-suppe, sikringskost for liten og stor.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk spekeknoke
  • 1 kg lammekjøtt eller svinekjøtt
  • 2 l vann
  • 2 ts salt
  • 3 stk gulrøtter
  • 500 g hodekål
  • 500 g kålrot
  • 6 stk poteter
  • 1 dl hele byggryn
  • 1 dl gule erter

Fremgangsmåte

  1. Legg spekeknoken, erter og gryn i vann natta over. Tøm av vannet.
  2. Kok opp vannet i en aluminiumskjele og legg oppi kjøttet, erter og gryn. La alt trekke ca.1 1/2-2 t til kjøttet er mørt og slipper benet. Rens kjøttet fra bena og ha det oppi suppa.
  3. Vask, rens og skrell potetene og legg de oppi kjelen mens suppa småkoker. Skyll, rens og del grønnsakene i litt store biter og ha de oppi kjelen. Kok videre til alt er mørt.

Server suppa varm med hjemmebakt flatbrød ved siden av.


place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Gerd Melby og Bibbi Sterten Wangesteen i Øystre Slidre Bygdekvinnelag. De skriver:
«Dette er en gammel rett fra Valdres. En brukte de råvarene en hadde, og det skulle være både ferskt og salta kjøtt i. Høst- og vintermat. Noen brukte også purre i og noen laget melboller til suppa og løksaus som ble servert sammen med kjøttet.»