Majel

Majel

Tradisjonell suppe fra Valdres.

Middagsretter

Lett

4timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk salta svineknoke
  • 1 dl gule erter
  • 1 dl byggryn
  • 1 stk middels kålrot
  • 5 stk gulerøtter
  • 1 stk purre
  • 8 stk poteter

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg erter og gryn natta over.
  2. Kjøtt, erter og gryn kokes i vann i 2-3 timer. Skum av krafta underveis. Tilsett grønnsaker i store biter, og poteter. Kokes til dette er mørt.

I tillegg til salta svineknoke er det fint å bruke rester av spekskinke i majel.

 

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Røn Bygdekvinnelag. Denne suppa kalles Majel i Valdres, eller kjøtt og suppe.