close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Løvetanngele
camera_alt FOTO: Frogn Bygdekvinnelag

Løvetanngele

Plukk 365 løvetannblomster - én for hver dag i året.

gele
løvetann
Ville vekster
  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Middels
  • timer 2 døgn
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 365 stk løvetannblomster
  • 2 stk sitroner som skjæres i skiver
  • 2 stk store appelsiner som skjæres i skiver
  • 3 l vann
  • 112 kg sukker
  • 6 stk plater gelatin - OBS! se blandingsforhold løvetannsaft og gelatin i oppskriftsforklaring.

Fremgangsmåte

Velg de nyutsprungne blomstene for å unngå småfluer og insekter. De gule blomstene nappes ut.

Ha de nappede blomstene, skivede sitronene, skivede appelsinene og vann i en kjele. Ha gjerne i en ekstra sitron om du vil ha gelen litt syrligere.

Blandingen kokes i 15 minutter. Avkjøl. Sil blandingen i klede eller egnet utstyr.

Koking av løvetann til løvetanngele

 

Ha så i 1,5 kilo sukker. Kok opp blandingen.

 

Til slutt skal gelatinen i. Dette er blandingsforholdet mellom saft og gelatin:

5 dl saft

6 plater gelatin

 

OBS! Det tar 2-3 dager før gelen stivner.

 

Heller rennende løvetannsaft som stivner til løvetanngele innen 2-3 dager


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Løvetanngele egner seg til vafler, kjøtt, vilt, ost og kjeks. Frogn Bygdekvinnelag lager løvetanngele på dugnad. Geleen selges på deres høstmarked «FriskeFrodigeFantastiskeFrogn»