close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Julepålegg. leverpostei laget av Eva Øvren, Østre Udnes Bygdekvinnelag
camera_alt FOTO: Anders Henriksen
Leverpostei laget av Eva Øvren, Østre Udnes Bygdekvinnelag

Leverpostei - et velsmakende julepålegg

Eva Øvren deler her sin oppskrift på saftig, deilig leverpostei.

bruk hele dyret
julepålegg
kjøttpålegg
lever
svin
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 120 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1200 g lever, gjerne svin
  • 1 stk stor løk eller to middels løk
  • 25 g smør
  • 6 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 2 ss salt
  • 1 ts nellik
  • 1 ts allehånde
  • 2 ts pepper
  • 3 stk egg

Fremgangsmåte

Lag jevning av smør og hvetemel og spe med melken. Kok opp under omrøring. Avkjøl sausen og tilsett krydder. Mal lever og løk på kjøttkvern. Bland levermassen og sausen og tilsett halvpiskede egg. Fordel massen i to smurte former.

Stek posteiene i vannbad i ca. 1 time ved 170 °C.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Et klassisk julepålegg laget med lever fra slaktedyret.