- Mal lever, flesk og løk 3-4 gonger.
- Lag kvitsaus ved å smelte margarin, røre inn mjøl og spe med mjølk. Avkjøl litt og bland inn egg. Bland inn den malte levera og krydder.
- Ha det i smurt form og la det kokast i vannbad 1 1/2 – 2 timar.
Leverpostei fra Hordaland
God oppskrift på leverpostei.
local_offer Tilbehørlocal_dining Middelstimer 2 timerlocation_on Hordaland-
favorite_border
Ingredienser
- 400 g lever
- 150 g flesk
- 1 stk løk
- 1 dl kveitemjøl
- 1 dl smelta margarin
- 3 stk egg
- 2 dl mjølk
- 1 ss salt
- 1 ts pepar
- 1⁄2 ts malt ingefær
- 1⁄2 ts allehånde
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit Bygdekvinnelag.