Leverpostei

Leverpostei

Gammel oppskrift fra Torpedal.

Tilbehør

Middels

45minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 400 g lever
  • 200 g spekk
  • 0.5 stk løk
  • 5 stk ansjos
  • 2 stk store egg
  • 1.5 dl kremfløte
  • 2 ss mel
  • 2 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 0.25 ts ingefær

Fremgangsmåte

  1. Mal lever, spekk, løk og ansjos to ganger. Rør i resten.
  2. Kle en form med tynne skiver av spekk. Ha i røren. Stekes i vannbad, ved cirka 180 grader i rundt en time.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Berit Hafsrød Kristiansen i Torpedal og Asak Bygdekvinnelag. Hun skriver at oppskriften på leverpostei er en gammel oppskrift som min svigermor brukte når hun bodde på gård i Torpedal og hadde slakt.