close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


karbonader på fat
camera_alt FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Leverkaker

Gamal oppskrift frå Voss.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 1 timer
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk middelsstor lever
  • 3 stk egg
  • 3 dl fløyte
  • 12 ts pepar
  • 1 ts allehånde
  • 3 ss potetmjøl
  • 3 ss kveitemjøl
  • 12 ss salt
  • 1 stk løk
  • 100 g margarin

Fremgangsmåte

Svinelever er ofte brukt men det går fint med lammelever og.

Rens levra og mal den. Bland alt det andre (unntatt løk og margarin) inn og legg røra på steikepanne, steik med middels varme på begge sider.

Server med poteter og steikt løk.


place
Hordaland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit bygdekvinnelag. Ho skriv:
«Dette brukte bestemor mykje etter slaktinga, ungane var kanskje ikkje så glad i rein lever men leverkakene var godt likt hjå alle, hugsar eg».