close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


bløtkake på stettfat

Lettvinn bløtkake

Super bløtkake som er lett å pynte.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 50 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 112 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl bringebærsyltetøy
  • 3 ss hakkede mandler (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Ha røra i ei smurt springform (22 cm i diameter). Om du ønsker kan du strø litt hakkede mandler på toppen.
  3. Stek midt i ovnen i cirka 30 minutter. Avkjøl.

Pynting:

  1. Pisk fløte til krem, og vend inn bringebærsyltetøyet.
  2. Del kaka i 2 og fyll den med bringebærkrem.

Om du ønsker kan du drysse litt melis over toppen, og eventuelt pynte med friske bringebær.


place
Hedmark

Rettens opphav

Bløtkake er en av våre mest kjente og kjære festkaker. Kaker stekt i form ble først vanlig i Norge etter at stekeovnen kom rundt 1900. Før dette var det i hovedsak kaker stekt på helle (som takke) eller kokt i smult som var vanlig. Denne oppskriften ble sendt inn av Mo Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.