Lettsaltet lammelår

lammelår på fjøl

Lettsaltet lammelår

Oppskrift fra Ringerike.

Middagsretter

Middels

2timer

Buskerud

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk lammelår, ca. 2,5 kg
  • 6 ss smør
  • 6 ss hvetemel
  • 1 l kraft
  • 1 dl fløte

Fremgangsmåte

  1. Kok lammelåret i lettsaltet vann til det slipper benet. La det avkjøles litt før det skjæres i skiver.
  2. Bruk kraften til å lage saus, det skal være en lys saus. Smelt smør og ha i hvetemel. Spe med kraften, ha til slutt i fløte. Beregn 1 dl fløte til 1 liter kraft. Smak til med salt og pepper og la sausen koke i 3-5 minutter.

Serveres med kålrotstappe og kokte poteter.

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra heftet «Tradisjonskost fra Ringerike» som ble utgitt i 1996.