
Lettsaltet lammelår
Oppskrift fra Ringerike.
Middagsretter
Middels
2timer
Buskerud
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk lammelår, ca. 2,5 kg
- 6 ss smør
- 6 ss hvetemel
- 1 l kraft
- 1 dl fløte
Fremgangsmåte
- Kok lammelåret i lettsaltet vann til det slipper benet. La det avkjøles litt før det skjæres i skiver.
- Bruk kraften til å lage saus, det skal være en lys saus. Smelt smør og ha i hvetemel. Spe med kraften, ha til slutt i fløte. Beregn 1 dl fløte til 1 liter kraft. Smak til med salt og pepper og la sausen koke i 3-5 minutter.
Serveres med kålrotstappe og kokte poteter.
Rettens opphav
Denne oppskriften er hentet fra heftet «Tradisjonskost fra Ringerike» som ble utgitt i 1996.