
Lefsekling fra Holla
Tradisjonsbakst fra Telemark.
Brødmat/Bakverk
Middels
60minutter
Telemark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1.5 l melk
- 1.5 kg kveitemel
- 250 g smør
Fremgangsmåte
- Kok opp melk og smør. Ta dette av varmen og ha i melet. Rør godt om og kna deigen til den er glatt og fin.
- Kjevle ut tynne leiver, mens deigen er varm, og stek på takke.
- Bløtes med vatn eller mjølk, og smøres med godt smør og sukker som er rørt sammen. Brettes mot midten fra to sider, og så over hverandre igjen. Klippes eller skjæres i passe stykker eller spisser.
1 porsjon gir cirka 24 leivar. Denne klingen er fine å fryse ned med enten matpapir eller plastfolie mellom hver ferdigsmurt leiv.
Rettens opphav
Kling er festmat fra Telemark med lange tradisjoner.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Mat frå Telemark», utgitt av Telemark Bygdekvinnelag i 1993.