
Lapskaus
God og populær festmat, i dag som tidligere.
Middagsretter
Middels
2timer
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 700 g benfri høyrygg av storfe
- 1 ss smør til bruning
- 5 dl vann
- 1 kg poteter
- 75 g sellerirot
- 400 g gulrøtter
- 150 g kålrot
- 1 stk purre
- 1 ts salt og pepper (smak til)
Fremgangsmåte
- Del kjøttet i små terninger og brun det i smør i en gryte. Hell på vann til det står rett i underkant av kjøttet. Kok opp og la det trekke i cirka 1 time til kjøttet er mørt.
- Tilsett poteter og grønnsaker i terninger. La det koke i cirka 20 minutter til alt er mørt. Smak til med salt og pepper.
- Om lapskausen ikke har ønsket brunfarge kan du tilsette litt sukkerkulør for å gjøre den mørkere.
Server med flatbrød og gjerne litt tyttebærsyltetøy.
Tips
Lapskaus blir bedre om den får stå litt før servering. Lag gjerne retten dagen før servering, og varm den opp igjen.
Rettens opphav
Varianter av lapskaus finner vi over hele landet.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.