close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Lam i karri-epler

Lam og epler er i sesong omtrent samtidig - og det er neppe tilfeldig!

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1200 g lammekjøtt (f.eks. fårikålkjøtt)
  • 700 g epler
  • 1 stk stor gul løk
  • 2 ts salt
  • 2 ts karri
  • 112 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Skrell og del opp eplene. Fjern kjernehusene og legg bitene i en ildfast form.
  3. Strø litt av saltet og karrien over eplene.
  4. Grovhakk løken og fordel den over eplene.
  5. Legg kjøttbitene på toppen og strø over resten av krydderet.
  6. Stekes i ovnen til kjøttet er passe stekt.

Serveringstips

Server retten med kokte poteter eller ris. Eplene er både saus og tilbehør, men om du ønsker kan du også servere en frisk salat ved siden av.

 


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.