Laksesuppe

fiskesuppe i skål

Laksesuppe

God fiskesuppe fra Suldal.

Middagsretter

Middels

60minutter

Rogaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l fiskekraft
  • 3 stk gulrøtter
  • 200 g kålrot
  • 1 stk purreløk (liten)
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0.5 ts malt muskatnøtt
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 350 g laks
  • 1.5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Om du ikke har fiskekraft kan du koke kraft av laksehoder og bein. Kok inntil 30 minutter. Sil krafta.
  2. Rens gulrot og kålrot og skjær i små terninger. Kok grønnsakene nesten møre i fiskekrafta. Tilsett finhakket hvitløk.
  3. Rør ut hvetemelet i litt kaldt vann, og hell i suppekjelen under omrøring. Kok suppa videre i 10 minutter.
  4. Rens og skjær purren i tynne ringer, og kok med suppa det siste minuttet. Smak til med muskatnøtt, salt, pepper og kremfløte.
  5. Trekk noen laksestykker i lettsaltet, kokende vann. Rens laksen, del den i biter og ha den i suppa rett før servering. Til fest kan du tilsette reker og muslinger. De må ikke koke, men legges i suppa rett før servering.

Server suppa med godt brød.

Rettens opphav

Oppskrifta er hentet fra boka «Et – på Rogalands kjøkken», utgitt av Rogaland Bygdekvinnelag med flere.