
Laksesuppe
God fiskesuppe fra Suldal.
Middagsretter
Middels
60minutter
Rogaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 l fiskekraft
- 3 stk gulrøtter
- 200 g kålrot
- 1 stk purreløk (liten)
- 1 stk hvitløksfedd
- 0.5 ts malt muskatnøtt
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss hvetemel
- 350 g laks
- 1.5 dl kremfløte
Fremgangsmåte
- Om du ikke har fiskekraft kan du koke kraft av laksehoder og bein. Kok inntil 30 minutter. Sil krafta.
- Rens gulrot og kålrot og skjær i små terninger. Kok grønnsakene nesten møre i fiskekrafta. Tilsett finhakket hvitløk.
- Rør ut hvetemelet i litt kaldt vann, og hell i suppekjelen under omrøring. Kok suppa videre i 10 minutter.
- Rens og skjær purren i tynne ringer, og kok med suppa det siste minuttet. Smak til med muskatnøtt, salt, pepper og kremfløte.
- Trekk noen laksestykker i lettsaltet, kokende vann. Rens laksen, del den i biter og ha den i suppa rett før servering. Til fest kan du tilsette reker og muslinger. De må ikke koke, men legges i suppa rett før servering.
Server suppa med godt brød.
Rettens opphav
Oppskrifta er hentet fra boka «Et – på Rogalands kjøkken», utgitt av Rogaland Bygdekvinnelag med flere.