close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


fiskesuppe i skål

Laksesuppe

God fiskesuppe fra Suldal.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Rogaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l fiskekraft
  • 3 stk gulrøtter
  • 200 g kålrot
  • 1 stk purreløk (liten)
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 12 ts malt muskatnøtt
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 350 g laks
  • 112 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Om du ikke har fiskekraft kan du koke kraft av laksehoder og bein. Kok inntil 30 minutter. Sil krafta.
  2. Rens gulrot og kålrot og skjær i små terninger. Kok grønnsakene nesten møre i fiskekrafta. Tilsett finhakket hvitløk.
  3. Rør ut hvetemelet i litt kaldt vann, og hell i suppekjelen under omrøring. Kok suppa videre i 10 minutter.
  4. Rens og skjær purren i tynne ringer, og kok med suppa det siste minuttet. Smak til med muskatnøtt, salt, pepper og kremfløte.
  5. Trekk noen laksestykker i lettsaltet, kokende vann. Rens laksen, del den i biter og ha den i suppa rett før servering. Til fest kan du tilsette reker og muslinger. De må ikke koke, men legges i suppa rett før servering.

Server suppa med godt brød.


place
Rogaland

Rettens opphav

Oppskrifta er hentet fra boka "Et - på Rogalands kjøkken", utgitt av Rogaland Bygdekvinnelag med flere.