close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Lakserull - laget etter denne oppskriften
camera_alt FOTO: Borghild Strekerud

Lakserull

En velsmakende forrett med laks og kaviar.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g røkt laks
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl kaviar eller rogn
  • 1 ss sennepskorn
  • 12 stk purre

Fremgangsmåte

  1. Bland laksen, kaviar og cirka 1 dl creme fraiche i en blender og kjør til en jevn masse.
  2. Legg den findelte laksen som pølse på et stykke plastfolie. Rull det tett sammen til en rull, snurr endene sammen og legg den i kjøleskapet.
  3. Legg sennepskornene i bløt i cirka 30 minutter.
  4. Sil av vannet og bland frøene med 2 dl creme fraiche til en saus. Bland inn finhakket purre og sett blandingen kaldt.
  5. Ved servering skjæres lakserullen i stykker på skrå. Anrett gjerne på litt salat.

Serveres med ristet brød.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Randi Rønsen til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.