close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


laksemousse på fat

Laksemousse

En smakfull forrett til finere anledninger.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 30 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk pakke lys buljonggele
  • 5 ss majones
  • 5 ss creme fraiche
  • 100 g rensede reker
  • 100 g kokt laks

Fremgangsmåte

  1. Løs opp buljonggeleen som anvist på pakken, men bruk 4 dl vann. Avkjøl litt.
  2. Finnhakk reker, laks og dill, og bland alt. Tilsett majones, creme fraiche og blandt godt. Tilsett buljonggeleen litt og litt og rør godt underveis.
  3. Fyll massen i brødform eller små former. Formen kan kles med tynne skiver røkelaks først.

Serveringstips

Lager du moussen i brødform kan den skjæres i skiver for servering. Anrett på en tallerken med litt salat, sitron eller dill. Litt rogn, for eksempel fra ørret, og en enkelt dressing av rømme, sitron og urter passer også bra til.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften er lett modifisert etter en oppskrift som ble sendt inn av Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.