
Laksemousse
En smakfull forrett til finere anledninger.
Middagsretter
Middels
30minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(2) "10"- 1 stk pakke lys buljonggele
- 5 ss majones
- 5 ss creme fraiche
- 100 g rensede reker
- 100 g kokt laks
Fremgangsmåte
- Løs opp buljonggeleen som anvist på pakken, men bruk 4 dl vann. Avkjøl litt.
- Finnhakk reker, laks og dill, og bland alt. Tilsett majones, creme fraiche og blandt godt. Tilsett buljonggeleen litt og litt og rør godt underveis.
- Fyll massen i brødform eller små former. Formen kan kles med tynne skiver røkelaks først.
Serveringstips
Lager du moussen i brødform kan den skjæres i skiver for servering. Anrett på en tallerken med litt salat, sitron eller dill. Litt rogn, for eksempel fra ørret, og en enkelt dressing av rømme, sitron og urter passer også bra til.
Rettens opphav
Denne oppskriften er lett modifisert etter en oppskrift som ble sendt inn av Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.