Laksemousse

laksemousse på fat

Laksemousse

En smakfull forrett til finere anledninger.

Middagsretter

Middels

30minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

string(2) "10"
  • 1 stk pakke lys buljonggele
  • 5 ss majones
  • 5 ss creme fraiche
  • 100 g rensede reker
  • 100 g kokt laks

Fremgangsmåte

  1. Løs opp buljonggeleen som anvist på pakken, men bruk 4 dl vann. Avkjøl litt.
  2. Finnhakk reker, laks og dill, og bland alt. Tilsett majones, creme fraiche og blandt godt. Tilsett buljonggeleen litt og litt og rør godt underveis.
  3. Fyll massen i brødform eller små former. Formen kan kles med tynne skiver røkelaks først.

Serveringstips

Lager du moussen i brødform kan den skjæres i skiver for servering. Anrett på en tallerken med litt salat, sitron eller dill. Litt rogn, for eksempel fra ørret, og en enkelt dressing av rømme, sitron og urter passer også bra til.

Rettens opphav

Denne oppskriften er lett modifisert etter en oppskrift som ble sendt inn av Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.