close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjøkkenutstyr på benk

Lagkake

Gammel oppskrift fra Torsnes.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 50 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 214 dl sukker
  • 214 dl fløtemelk
  • 412 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 118 dl smeltet smør

Fremgangsmåte

  1. Visp egg og sukker. Tilsett fløtemelk (melk og fløte blandet), hvetemel, bakepulver og smeltet smør, og rør til jevn røre.
  2. Ha kaken i en rund form (24-26 cm i diameter) og stek ved 175°C i cirka 35-40 minutter.

Fyll:

  • 1,5 dl fløte
  • 2,25 dl sukker
  • 2 ss smør
  • 2-3 ts vaniljesukker
  1. Kok fløte og sukker til det tykner. Tilsett så smør, og smak til med vaniljesukker.

Montering:

Avkjøl kaken og del den i to. Fordel fyllet mellom lagene og oppå kake. Fyllet vil trekke seg inn i kaken og gjøre den saftig. Fyllet kan dobles i mengde hvis man ønsker.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Torsnes Bygdekvinnelag i Østfold.