175 grader i ca. 45 minutter
- Rør smør og sukker hvitt og porøst. Rør inn egg og mel med bakepulver vekselvis. Rør inn melk, appelsinsaft og resten av melet.
- Smør en rund form, 24 cm (22 cm og du ønsker en høy kake). Legg halvparten av røra i klatter i forma, rør kakao i resten av røra og fordel den innimellom. Stek kaka på nederste rille. Avkjøl kaka på rist.
- Lag fyllet: Rør smør, melis, eggeplomme og appelsinsaft lett og luftig, bland i revet appelsinskall.
- Ta av 1/3 av fyllet og bland smeltet sjokolade i resten av fyllet (2/3). Del kaka i to og ha på halvparten av sjokoladefyllet. Smør det lyse fyllet over kaka og pynt med resten av sjokoladefyllet.
Fyll:
100 g smør
300 g melis
1 eggeplomme
1-2 ss appelsinsaft
rive skall av 1 appelsin
1/2 plate kokesjokolade
Tips:
Om du ønsker en større kake, kan du doble oppskriften og bruke 28 cm form.