close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Lady Goldenglow fra boka «Ta kaka». Selje forlag.
camera_alt FOTO: Oskar Andersen
Lady Goldenglow fra boka «Ta kaka»

Lady Goldenglow

En søt bombe fra 1950-tallet med en spennende smakskombinasjon av appelsin og sjokolade.

1950-tallet
festkake
kakebord
kremkake
sjokolade
sjokoladekake
  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 212 dl dl sukker
  • 3 stk egg
  • 12 stk skall av appelsin
  • 1 dl melk
  • 12 stk dl appelsinsaft
  • 412 dl dl hvetemel
  • 112 ts ts bakepulver
  • 1 ss kakao

Fremgangsmåte

175 grader i ca. 45 minutter

  1. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Rør inn egg og mel med bakepulver vekselvis. Rør inn melk, appelsinsaft og resten av melet.
  2. Smør en rund form, 24 cm (22 cm og du ønsker en høy kake). Legg halvparten av røra i klatter i forma, rør kakao i resten av røra og fordel den innimellom. Stek kaka på nederste rille. Avkjøl kaka på rist.
  3. Lag fyllet: Rør smør, melis, eggeplomme og appelsinsaft lett og luftig, bland i revet appelsinskall.
  4. Ta av 1/3 av fyllet og bland smeltet sjokolade i resten av fyllet (2/3). Del kaka i to og ha på halvparten av sjokoladefyllet. Smør det lyse fyllet over kaka og pynt med resten av sjokoladefyllet.

Fyll:

100 g smør
300 g melis
1 eggeplomme
1-2 ss appelsinsaft
rive skall av 1 appelsin
1/2 plate kokesjokolade

 

Tips:

Om du ønsker en større kake, kan du doble oppskriften og bruke 28 cm form.


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Lady Goldenglow bør serveres sammen med en kopp nytrukket, sterk kaffe.

Skulle du lage en ekstra god og vakker kake når kjæresten din kom på besøk på 1950-tallet, imponerte du stort med denne deilige smaksbomben.

Lady Goldenglow er en av våre klassiske og populære sjokoladekaker. Denne oppskriften er hentet fra boka «Ta kaka», utgitt av Selja forlag og skrevet av Åse Kongsvik, Kari Støfringsdal og Heidi Brunstad-Øyehaug.