close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjøkkenutstyr på benk

Kvitkako/Kvikako

Godt til kaffen

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Lett
  • timer 1 timer
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l lett eller skummamjølk
  • 250 g kveitemjøl
  • 75 g steinmalt byggmjøl
  • 1 ts salt
  • 1 ts natron

Fremgangsmåte

  1. Bland alt til ei røre. Røra skal vera omtrent som pannekakerøre, ganske tynn.
  2. Smør ei godt varm takke med fleskesvor eller smør. Ta ei ause med røre over på takka og skyv den litt utover med ein gong for å få tynn kake, omtrent så stor som ei lompe. Arbeid raskt for å få aust på så mange kaker som det er plass til på takka, dei må snuast ganske fort. Kakene skal ha god farge, steik dei litt kortare på andre sida.
  3. Legg dei utover eit klede til dei er kalde. Kvitkako er best nystekte.

Serveres med rumme og syltetøy. Godt til kaffen


place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Ulnes Bygdekvinnelag.