Rør gjær ut i 1 dl fingervarm melk. Smøret smeltes og resten av melka, 2 1/2 dl, helles i smøret. Dette blandes sammen med gjæren. Hvetemel, kardemomme og sukker blandes sammen med resten av røra til slutt. Det er lurt å blande alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Hev deigen under et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse i ca. 1 time.
Når deigen er ferdig hevet kjevles eller klappes den flat i ei stor, smurt langpanne. Litt smør smeltes og pensles over kaken. Bruk gjerne en gaffel for å prikke i deigen før smøret helles over slik at smøret trekker litt inn i deigen. Strø på sukker og kanel og eventuelt rosiner.
Stekes ved 200 grader på over og undervarme i 15–20 minutter. Steketiden er litt forskjellig fra ovn til ovn. Kaken er ferdigstekt når den begynner å bli litt brun oppå.
Tekake brukes hele året.