close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjevle på bord

Kryllinger

Tradisjonsrike småkaker fra Krødsherad.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 1 døgn
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 12 kg hvetemel
  • 12 kg meierismør
  • 1 stk boks seterrømme

Fremgangsmåte

  1. Kna ingrediense sammen med fingrene til en grei deig. La den stå kaldt natta over.
  2. Kjevle ut deigen til cirka 5 mm tykkelse. Stikk ut med smultringutstikker.
  3. Stek kakene midt i ovnen på 190 grader, i cirka 10-12 minutter.

Når kakene er avkjølt sprøytes de med melisglasur (a la kransekakedekor).


place
Buskerud

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Ytre Krødsherad Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Kryllinger er tradisjonelle småkaker fra Krødsherad, og to av medlemmene i Ytre Krødsherad Bygdekvinnelag forteller at de har bakt disse i over 50 år. Oppskriften hadde de fått av svigermor og mor.