close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


glass med rabarbragele og stilker

Krydret rabarbragelé

Deilig tilbehør til kjøttretter.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1500 g rabarbra
  • 1 kg sukker
  • 2 stk kanelstenger
  • 2 stk hel ingefær (tørket)
  • 10 stk nellikspiker
  • 2 ss eddik

Fremgangsmåte

  1. Skyll rabarbraen og skjær den i mindre stykker.
  2. Legg rabarbraen i en kjele med så mye vann at det dekker rabarbraen. Kokes ved svak varme til de er helt utkokt.
  3. Sil safta gjennom et klede. Ha safta tilbake i kjelen, tilsett sukker og krydder og la det koke i 10 – 15 minutter. Ta opp krydderet og hell geleen på rene glass som lukkes med en gang.

place
Hedmark

Rettens opphav

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Denne oppskriften er hentet fra heftet "Rabarbraoppskrifter", samlet og utgitt av Hodalen Bygdekvinnelag i 2001.