- Skyll rabarbraen og skjær den i mindre stykker.
- Legg rabarbraen i en kjele med så mye vann at det dekker rabarbraen. Kokes ved svak varme til de er helt utkokt.
- Sil safta gjennom et klede. Ha safta tilbake i kjelen, tilsett sukker og krydder og la det koke i 10 – 15 minutter. Ta opp krydderet og hell geleen på rene glass som lukkes med en gang.
Krydret rabarbragelé
Deilig tilbehør til kjøttretter.
local_offer Tilbehørlocal_dining Letttimer 60 minutterlocation_on Hedmark-
favorite_border
Ingredienser
- 1500 g rabarbra
- 1 kg sukker
- 2 stk kanelstenger
- 2 stk hel ingefær (tørket)
- 10 stk nellikspiker
- 2 ss eddik
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Denne oppskriften er hentet fra heftet "Rabarbraoppskrifter", samlet og utgitt av Hodalen Bygdekvinnelag i 2001.