- Pisk egg og sukker godt.
- Tilsett kaldt vann, mel og kardemomme. Til slutt has smeltet smør eller margarin i.
- Legg en stor teskje røre i krumkakejernet, stek kakene lyse og rull raskt sammen mens de ennå er varme.
Krumkaker
Sprø og gode kaker etter gammel oppskrift fra Gol.
local_offer Kakerlocal_dining Middelstimer 45 minutterlocation_on Buskerud-
favorite_border
Ingredienser
- 2 stk egg
- 135 g sukker
- 11⁄4 dl kaldt vann
- 160 g hvetemel
- 1⁄4 ts kardemomme
- 125 g smør eller margarin
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Jorunn Kinneberg i Gol Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Kinneberg fikk oppskriften av sin mor, som fikk den av sin mor da hun giftet seg.