
Krumkaker
Krumkaker hører med til jul, men smaker godt hele året!
Kaker
Middels
60minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3 stk egg
- 150 g sukker
- 150 g smeltet smør
- 150 g hvetemel
- 0.75 ts kardemomme
- 0.5 ts vaniljesukker
- 1 dl vann
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet, avkjølt smør.
- Bland mel, vaniljesukker og kardemomme og bland dette inn.
- La røren svelle i cirka 30 minutter. Bland i litt kaldt vann hvis røren blir for fast.
- Legg en stor teskje røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern. Stek kakene til de er lysebrune, og rull dem rundt en krumkakekrummer med en gang.
1 porsjon gir 25-30 krumkaker.
Tips
Om du ønsker å lage krumkakeskåler kan du legge nystekte kaker raskt over bunnen av et glass, hvelve en kopp over og brette kantene litt ut til siden. Skålene kan fylles med is, multekrem eller noe annet godt.
Rettens opphav
Krumkaker har vært vanlig i Norge i lengre tid. De første kakene som ble laget i Norge, utover de kakene som ble stekt på helle (takke), var kaker stekt i jern, som man holdt inn i varmen. Det kunne være vaffeljern, gorojern og munkejern, i tillegg til krumkakejern, med lange skaft.
Denne oppskriften ble sendt inn av June Vallestrand i Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.