close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


krumkaker på brett

Krumkaker

Krumkaker hører med til jul, men smaker godt hele året!

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g smeltet smør
  • 150 g hvetemel
  • 34 ts kardemomme
  • 12 ts vaniljesukker
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet, avkjølt smør.
  2. Bland mel, vaniljesukker og kardemomme og bland dette inn.
  3. La røren svelle i cirka 30 minutter. Bland i litt kaldt vann hvis røren blir for fast.
  4. Legg en stor teskje røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern. Stek kakene til de er lysebrune, og rull dem rundt en krumkakekrummer med en gang.

1 porsjon gir 25-30 krumkaker.

Tips

Om du ønsker å lage krumkakeskåler kan du legge nystekte kaker raskt over bunnen av et glass, hvelve en kopp over og brette kantene litt ut til siden. Skålene kan fylles med is, multekrem eller noe annet godt.


place
Østfold

Rettens opphav

Krumkaker har vært vanlig i Norge i lengre tid. De første kakene som ble laget i Norge, utover de kakene som ble stekt på helle (takke), var kaker stekt i jern, som man holdt inn i varmen. Det kunne være vaffeljern, gorojern og munkejern, i tillegg til krumkakejern, med lange skaft.
Denne oppskriften ble sendt inn av June Vallestrand i Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.