
Kromkaker
Gamal og god oppskrift.
Kaker
Middels
2timer
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 stk egg
- 3 dl sukker
- 2 ss potetmjøl
- 1 ss smelta smør
- 0.5 l kremfløyte
- 0.5 kg kveitemjøl
Fremgangsmåte
- Visp egg og sukker lett. Tilsett resten av ingrediensane.
- Steikast i kromkakejern.
1 porsjon gir cirka 40 kromkaker.
Rettens opphav
Krumkaker har vært vanlig i Norge i lengre tid. De første kakene som ble laget i Norge, utover de kakene som ble stekt på helle (takke), var kaker stekt i jern, som man holdt inn i varmen. Det kunne være vaffeljern, gorojern og munkejern, i tillegg til krumkakejern, med lange skaft.
Denne oppskriften ble sendt inn av Liv Spilde i Bjørgum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun har oppskriften etter sin bestemor.