Kromkaker

krumkaker

Kromkaker

Gamal og god oppskrift.

Kaker

Middels

2timer

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 2 ss potetmjøl
  • 1 ss smelta smør
  • 0.5 l kremfløyte
  • 0.5 kg kveitemjøl

Fremgangsmåte

  1. Visp egg og sukker lett. Tilsett resten av ingrediensane.
  2. Steikast i kromkakejern.

1 porsjon gir cirka 40 kromkaker.

Rettens opphav

Krumkaker har vært vanlig i Norge i lengre tid. De første kakene som ble laget i Norge, utover de kakene som ble stekt på helle (takke), var kaker stekt i jern, som man holdt inn i varmen. Det kunne være vaffeljern, gorojern og munkejern, i tillegg til krumkakejern, med lange skaft.
Denne oppskriften ble sendt inn av Liv Spilde i Bjørgum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun har oppskriften etter sin bestemor.