- Knus bærene i vannet sammen med vinsyre. La det stå til neste dag.
- Sil av saften. La det stå til neste dag.
- Mål opp mengden saft. Tilsett 750 gram sukker til hver liter saft. Rør til alt sukkeret er oppløst. Rør samme vei i cirka to timer.
- Fylles på rene flasker.

Kreklingsaft
Spennende saft av krekling er eksklusivt og smakfullt.
local_offer Drikkelocal_dining Middelstimer 2 døgnlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 13 l krekling
- 2 l vann
- 140 g vinsyre
- 750 g sukker (per liter saft)
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Krekling er av våre mest hardføre planter. Bærene kan høster fra juli og utover.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007.