close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kransekake

Kransekake

Seig, god og glutenfri kransekake.

Glutenfri
  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 1 døgn
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg mandlar
  • 1 kg melis
  • 8 stk eggekvitar

Fremgangsmåte

  1. Mal mandlane. Bland med melis og 5 stk eggekvitar.
  2. Ha den blanda deigen opp i ei stor panne. Elt deigen i panna til du brenner deg på knokane. Legg deigen opp i en bolle med tett lok og lar deigen stå i romtemperatur til neste dag.
  3. Neste dag stivpiskes 3 eggekvitar som blandes inn i deigen. La deigen kvile i 2 timar.
  4. Trill deigen ut i pylser, litt tjukke, og legg dei i smurde kransekakeformer.
  5. Steik i 15-20 minutt på 175 grader til ringane er ljosbrune.
  6. Avkjøl ringane og ta dei forsiktig ut av formene.

1 porsjon gir cirka 20 ringer.

Pynt med melisglasur om du ynskjer. Kransekaka kan frysast. Ta den opp i god tid før bruk.

Eggeplommer til overs? Prøv vår oppskrift på enkle eggeplommekaker!


place
Hordaland

Rettens opphav

Kaker med mandler i ble tradisjonelt sett på som veldig eksklusive i Norge. I en kokebok fra 1895, skrevet av Henriette Schønberg Erken, står det at " saakaldte krydderier" ikke var noe man tilsatte maten daglig. "Krydder er dyre og forfalskes derfor ofte. Man sikrer sig derimot ved at kjøpe dem hele og selv pulverisere dem". Schønberg Erken omtaler også korinter, sukat, rosiner og mandler som "krydderier" og forklarer at mandler "benyttes hele, støtte eller skaarne i stykker."
Denne oppskriften ble sendt inn av Brynhild Tennebekk Bjørke til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.