close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


raspeballer med tilbehør på tallerken
camera_alt FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Komler

Klassisk middagsrett etter oppskrift frå Bjerkreim.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Rogaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 kg råe poteter
  • 1 kg kokte, kalde poteter
  • 3 dl mjølk
  • 500 g byggmjøl
  • 500 g kveitemjøl
  • 1 ts pepar
  • 50 g sukker
  • 0 ukjent kraft

Fremgangsmåte

  1. Skrell og riv dei råe potetene. Sil av noko av potetkrafta. Riv dei kokte potetene.
  2. Alt blandast saman med mjølk, mjøl, pepar og sukker.
  3. Form komlene med ei spiseskei, og legg dei oppi kokande kraft (kraft frå koking av saueføter eller salt kjøtt. Ha ein heil lauk i krafta).
  4. Kok komlene cirka ein time.

place
Rogaland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Bjerkreim Bygdekvinnelag.