- Skrell og riv dei råe potetene. Sil av noko av potetkrafta. Riv dei kokte potetene.
- Alt blandast saman med mjølk, mjøl, pepar og sukker.
- Form komlene med ei spiseskei, og legg dei oppi kokande kraft (kraft frå koking av saueføter eller salt kjøtt. Ha ein heil lauk i krafta).
- Kok komlene cirka ein time.
Komler
Klassisk middagsrett etter oppskrift frå Bjerkreim.
local_offer Middagsretterlocal_dining Middelstimer 2 timerlocation_on Rogaland-
favorite_border
Ingredienser
- 3 kg råe poteter
- 1 kg kokte, kalde poteter
- 3 dl mjølk
- 500 g byggmjøl
- 500 g kveitemjøl
- 1 ts pepar
- 50 g sukker
- 0 ukjent kraft
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Bjerkreim Bygdekvinnelag.