close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


laks med sandefjordsmør på tallerken
camera_alt FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Kokt laks med agurksalat

Sunn og god mat som er rask å lage.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg laks
  • 1 l vann
  • 12 dl salt
  • 1 stk agurk
  • 4 ss eddik
  • 1 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann i en stor kjele. Ta i saltet og fiskestykkene. Skru ned varmen og la fisken trekke i det varme vannet. Når fiske slipper beinet er den ferdig.
  2. Bland sammen vann, sukker og eddik. Skjær opp agurk i skiver med en ostehøvel og legg de i laken. Om du vil kan du gjerne smake til med salt og pepper.

Serveres gjerne med smeltet smør eller persillesmør til.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Karin M. Sørum i Lier Bygdekvinnelag. Hun forteller at «Det ble sagt på folkemunne at de arbeidsfolka som jobbet på gårdene i Lier, som hadde fiskerett i Lierelva, hadde med i arbeidskontrakten sin at de ikke skulle ha fisk mer enn 6 dager i uka.»