
Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik
Kokt laks med agurksalat
Sunn og god mat som er rask å lage.
Middagsretter
Lett
20minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg laks
- 1 l vann
- 0.5 dl salt
- 1 stk agurk
- 4 ss eddik
- 1 ss sukker
Fremgangsmåte
- Kok opp vann i en stor kjele. Ta i saltet og fiskestykkene. Skru ned varmen og la fisken trekke i det varme vannet. Når fiske slipper beinet er den ferdig.
- Bland sammen vann, sukker og eddik. Skjær opp agurk i skiver med en ostehøvel og legg de i laken. Om du vil kan du gjerne smake til med salt og pepper.
Serveres gjerne med smeltet smør eller persillesmør til.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Karin M. Sørum i Lier Bygdekvinnelag. Hun forteller at «Det ble sagt på folkemunne at de arbeidsfolka som jobbet på gårdene i Lier, som hadde fiskerett i Lierelva, hadde med i arbeidskontrakten sin at de ikke skulle ha fisk mer enn 6 dager i uka.»