
Kokosmakroner
Variant av kokosmakroner med hele egg og potetmel.
Kaker
Lett
25minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 stk egg
- 2 dl sukker
- 200 g kokosmasse
- 1.5 ts vaniljesukker
- 50 g potetmel
- 1.5 ts bakepulver
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader.
- Visp egg og sukker til eggedosis.
- Bland kokos, potetmel, vaniljesukker og bakepulver.
- Vend det tørre inn i eggedosisen. Bland til en jevn røre.
- Bruk en teskje til å sette røren på en bakepapirkledd plate. La det være god avstand mellom kakene, for de siger litt utover.
- Stek i 10 – 15 minutter til de er pent gyldne. La de avkjøles på rist. Oppbevares i tett boks.
1 porsjon gir cirka 25 kaker.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.