Kokosmakroner

kokosmakroner på skål

Kokosmakroner

Variant av kokosmakroner med hele egg og potetmel.

Kaker

Lett

25minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 200 g kokosmasse
  • 1.5 ts vaniljesukker
  • 50 g potetmel
  • 1.5 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland kokos, potetmel, vaniljesukker og bakepulver.
  4. Vend det tørre inn i eggedosisen. Bland til en jevn røre.
  5. Bruk en teskje til å sette røren på en bakepapirkledd plate. La det være god avstand mellom kakene, for de siger litt utover.
  6. Stek i 10 – 15 minutter til de er pent gyldne. La de avkjøles på rist. Oppbevares i tett boks.

1 porsjon gir cirka 25 kaker.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.