close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kokosmakroner på fat

Kokosmakroner

En av de klassiske "syv sortene" til jul - men gode hele året!

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 25 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 5 dl kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Lag røren i en kjele. Visp først eggehvitene lett, bland deretter inn sukker og kokosmasse.
  3. Sett kjelen på middels varme og rør godt til massen blir seig og blank.
  4. Bruk to teskjeer til å legge deigen i små topper på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate.
  5. Stek midt i ovnen i cirka 12 minutter til de har fått en gylden farge.

 

1 porsjon gir cirka 25 kokosmakroner. Eggeplommene som blir til overs kan du for eksempel bruke til å lage eggeplommekaker (åpner i ny fane).


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Vestby Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.