Kokoskake

kjøkkenutstyr på hylle

Kokoskake

Gammel oppskrift fra Tune.

Kaker

Middels

45minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 3 stk egg
  • 250 g hvetemel
  • 1.5 dl melk
  • 3 ts bakepulver
  • 250 g kokosmasse
  • 250 g melis

Fremgangsmåte

  1. Skill eggene. Rør eggeplommer og sukker. Smelt smøret og ha i.
  2. Ha bakepulveret i melet. Tilsett dette i det øvrige, vekselvis med melk. Ha røren i en langpanne.
  3. Ha melis i eggehvitene, og tilsett deretter kokosmasse. Smør dette over kaken.
  4. Stekes ved 180-200°C i cirka 30 minutter.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Astrid Bjor i Tune Bygdekvinnelag, som har oppskriften etter sin bestemor. Astrid skriver:
– Jeg husker dette var en populær kake å få servert av min bestemor, og den smakte alltid kjempegodt.