- Skill eggene. Rør eggeplommer og sukker. Smelt smøret og ha i.
- Ha bakepulveret i melet. Tilsett dette i det øvrige, vekselvis med melk. Ha røren i en langpanne.
- Ha melis i eggehvitene, og tilsett deretter kokosmasse. Smør dette over kaken.
- Stekes ved 180-200°C i cirka 30 minutter.
Kokoskake
Gammel oppskrift fra Tune.
local_offer Kakerlocal_dining Middelstimer 45 minutterlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 3 stk egg
- 250 g hvetemel
- 11⁄2 dl melk
- 3 ts bakepulver
- 250 g kokosmasse
- 250 g melis
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Astrid Bjor i Tune Bygdekvinnelag, som har oppskriften etter sin bestemor. Astrid skriver:
- Jeg husker dette var en populær kake å få servert av min bestemor, og den smakte alltid kjempegodt.