- Kok halvparten av potetene. Den andre halvparten raspes rå. De kokte potetene knuses og blandes med de raspede. Bland massen med mel og salt, og la det stå og svelle.
- Lag så klubber med en spiseskje og legg de i kokende saltet vann. Småkokes til de er gjennomkokt.
- Duppen lages slik: Kok mysosten eller primen i vannet til den er oppløst. Ha i byggmelsjevning og la sausen koke i 15 minutter. Ha i sukker og smeltet fett. Dersom en vil ha en litt syrlig smak på duppen, så kan en ha i litt eddik (cirka 12 ts).
Klubb med duppe
Vanlig middagsmat i Selbu før i tiden - men også brukt idag.
local_offer Middagsretterlocal_dining Middelstimer 1 timerlocation_on Sør-Trøndelag-
favorite_border
Ingredienser
- 3 kg poteter
- 600 g byggmel
- 4 ts salt
- 75 g mysost eller prim
- 70 g sukker
- 4 dl vann
- 30 g byggmel
- 100 g matfett/fleskfett
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Liv Grøtte i Selbu Bygdekvinnelag. Hun skriver at klubb med duppe var svært vanlig middagsrett i Selbu i gamle dager. Mange liker klubb (kløbb på selbygg) best oppstekt dagen etter.