- Visp melk og egg lett sammen. Ha i salt, sukker og hvetemel til en tykk grøt. Røra kan gjerne svelle en stund.
- Kok opp cirka 1 liter melk. Legg kløttene i melka med en spiseskje, ikke for store. La de trekke i den kokende melka i cirka 10 minutter. Smak til med salt, sukker og kanel.
Klotvelling
God dessert som er enkel å lage.
local_offer Desserterlocal_dining Letttimer 20 minutterlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 3 dl melk
- 1 stk egg
- 1 stk klype salt
- 2 stk klyper sukker
- 2 dl hvetemel (cirka)
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Klotvelling, bollemelk, kromvelling eller klotmjølk - kjært barn har mange navn. Dette var en svært vanlig dessert som ble mye brukt i Østfold.
Oppskriften er sendt inn av Hærland Bygdekvinnelag.