- Kok mjølk og semulegryn i 8 minutter. Ta kjelen av plata, ha i margarin slik at den smeltar.
- Pisk egga med vatn, og rør dette i semulegrauten. Tøm semulegrauten i mjølet og rør saman.
- Dette blir cirka 16 leivar, kjevlast ut varme.
- Steikast på takke.
- Bløytast dersom det er nødvendig, smørjast med smør og sukker (400 g mjukt meierismør blanda med 300 g sukker passar til denne porsjonen).

Kling
Tradisjonsrik bakst frå Bø.
local_offer Brødmat/Bakverklocal_dining Middelstimer 60 minutterlocation_on Telemark-
favorite_border
Ingredienser
- 1 l mjølk
- 1 dl semulegryn
- 175 g margarin
- 2 stk egg
- 1⁄2 dl vatn
- 900 g kveitemjøl
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Kling er festmat fra Telemark med lange tradisjoner.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Mat frå Telemark", utgitt av Telemark Bygdekvinnelag i 1993.