close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjevle på bord

Kling

Tradisjonsrik bakst frå Bø.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Telemark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l mjølk
  • 1 dl semulegryn
  • 175 g margarin
  • 2 stk egg
  • 12 dl vatn
  • 900 g kveitemjøl

Fremgangsmåte

  1. Kok mjølk og semulegryn i 8 minutter. Ta kjelen av plata, ha i margarin slik at den smeltar.
  2. Pisk egga med vatn, og rør dette i semulegrauten. Tøm semulegrauten i mjølet og rør saman.
  3. Dette blir cirka 16 leivar, kjevlast ut varme.
  4. Steikast på takke.
  5. Bløytast dersom det er nødvendig, smørjast med smør og sukker (400 g mjukt meierismør blanda med 300 g sukker passar til denne porsjonen).

place
Telemark

Rettens opphav

Kling er festmat fra Telemark med lange tradisjoner.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Mat frå Telemark", utgitt av Telemark Bygdekvinnelag i 1993.