close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Bollemelk

Kleppsuppe

Oppskrift fra Soknedal.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl grynmel (byggryn siktet)
  • 12 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 112 dl melk
  • 1 l melk

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen mel, salt, sukker og melk til en fast røre. La den svelle litt.
  2. Kok opp 1 liter helmelk. Bruk ei barneskje (stor teskje) og lag klepper som blir sluppet ned i den kokende melka. La suppa koke i 10 minutter etter at den siste kleppen er slept oppi.

Serveres med sukker og kanel.


place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Soknedal Bygdekvinnelag. Kleppsuppe har vært brukt som en egen mettende rette, og var en fin forandring til hverdagskosten.